Dit is wat jij moet weten over smartsearch

CategoriesNieuws

Jij komt hier om te kijken wat je moet weten over smartsearch. Om te beginnen is er een andere benaming van smartsearch, de term faceted search. Smartsearch is voor jouw webwinkel een slimme zoekmachine. Het zorgt er namelijk voor dat bezoekers makkelijker kunnen vinden wat ze zoeken in jouw zoekmachine en dat het laden van de zoekresultaten sneller gaat. Het gebruik maken van smartsearch is de manier om voor een verhoging in conversie te zorgen. Conversie is het percentage van bezoekers die overgaan tot een transactie. Een transactie betekent vaak een aankoop bij een webshop, maar heeft daarna nog de betekenissen van het afsluiten van een verzekering of telefoonabonnement. Wat valt er nog meer te weten over smartsearch.

Een navigatiesysteem als toevoeging

De techniek smartsearch, of faceted search, is een toevoeging aan jouw zoekmachine door het gebruik van een navigatiesysteem. Dit houdt in dat bezoekers allerlei filters kunnen toepassen op de zoekmachine. Het aanmaken hiervan is binnen no time geregeld. Wanneer je dit hebt geregeld kun je nieuwe filters gaan aanmaken, configureren of verwijderen als dat nodig is. Daarbij zijn filters ook te veranderen in grootte, naam en kun je meerdere opties laten zien. Ze zitten niet in weg en kunnen gebruikt worden op de mobiel en laptop. Zo kun je ervoor zorgen dat bezoekers op de prijsvergelijker alles vinden wat ze willen.

De conversie nog verder verhogen

Extra tools die bij de techniek van smartsearch komen kunnen de conversie nog verder verhogen. Dit zijn tools zoals de autocorrectie en autocomplete. Deze maken het voor de bezoeker makkelijker om producten te vinden. Daarnaast kun je beslissen om producten hoger of lager in de resultaten terug te laten komen. Zo kun je zelf de volgorde bepalen. Als laatste kun je ook bepaalde producten of merken promoten via een banner boven de zoekresultaten. De aandacht van de bezoeker is gelijk gericht op de advertentie. Deze onderdelen moet jij weten over smartsearch!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *