Ga op ontdekkingsreis door het historische Drenthe

CategoriesOver Drenthe

Een provincie vol historie, natuur en de leukste activiteiten. Ga op reis door deze prachtige provincie en geniet van al het moois. Veenmoerassen, heidevelden, zandverstuivingen en prachtige bossen. Aan natuur geen gebrek. Pak je wandelschoenen en ga op avontuur!

Iedereen kent Drenthe van de eeuwenoude hunebedden. Op twee na alle 53 hunebedden in Drenthe liggen. Bezoek deze historische grafmonumenten van meer dan 5000 jaar oud langs de Hunebed Highway of leer hoe ze gemaakt zijn en hun doel in het Hunebed Centrum in Borger. Een uitje leuk voor jong en oud.

Meer historie vind je in Kamp Westerbork, dat in de Tweede Wereldoorlog diende als doorgangskamp. Meet dan 100.000 joden werden via Westerbork gedeporteerd naar andere concentratiekampen in Europa. In het museum zijn ooggetuigenlezingen te zien en verhalen uit die tijd van familie, vrienden en overlevenden. Een reis door de tijd naar een plek waar veel geleden is, maar war nu geleerd wordt zodat dit niet weer gebeurt.

Een andere aanrader is een bezoek aan het Drents Museum in Assen. Een vaste collectie over de historie van Drenthe is hier te zien. Zo zie je hier bijvoorbeeld de veenlijken en de kano van Pesse, de oudste boot ter wereld. Wil je meer weten over de historie, dan is dit een must-see

Na een dag vol musea is het tijd voor natuur. Ook daar aan geen gebrek. Ga naar Nationaal Park Dwingelderveld en wandel door heide, langs vennetje, bossen en grafheuvels. In het gebied lopen Schotse Hooglanders en schapen rond wat de belevenis extra bijzonder maakt. In het westen van de provincie gaat u naar Nationaal Park Drents Friese Wold waar je door dichte bossen, open heidevelden en uitgestrekte zandvlaktes loopt. Spot wilde dieren zoals de ree, de buizerd en de salamander. Weet jij ze allemaal te vinden?

Waar je ook naar op zoek bent, het is te vinden in misschien wel de mooiste provincie van ons land. Natuur, cultuur en historie. Drentenaren weten dit maar al te goed. Andere mensen uit Nederland of het buitenland weten Drenthe steeds beter te vinden. Niet gek, er zijn tal van vakantiehuizen en vakantieparken in Drenthe op de mooiste locaties waar men kan genieten van rust en ruimte, iets wat elders in het land tegenwoordig ver te zoeken is.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *