Groepsreizen Marokko

CategoriesNieuws

Marokko als bestemming

Marokko is een land dat je echt zelf moet ervaren. Binnen zo’n 3 uur vliegen ben je er al en sta je ineens in een compleet andere wereld. Je bent nu echt in Afrika! Je zult merken dat Marokko een compleet andere cultuur heeft dan je misschien gewend bent. Er zijn hele andere tradities en gewoontes. Marokko is een gevarieerd land en je kunt er van alles zien en doen. Je vindt er oude koningssteden zoals Marrakech en Fez, levendige medina’s en mooie paleizen. De Sahara is ook onderdeel van Marokko en activiteiten als een kamelenrit en een nacht in de woestijn slapen zijn onvergetelijk. Ook heeft Marokko het prachtige Atlasgebergte waar ook weer van alles te beleven is. De keuken van Marokko bevat heerlijke gerechten als tajine en couscous en zijn zeker de moeite waard om te proberen. Wil je dus een compleet andere cultuur leren kennen, maar niet te ver reizen, dan zijn groepsreizen Marokko de perfecte keuze voor je.

Wat kun je verwachten van een groepsreis?

Een groepsreis is een reis die je samen met een groep maakt. Samen met deze groep ga je het land ontdekken en verschillende activiteiten doen. Ook slaap je samen met de groep in dezelfde accommodaties. Een groepsreis is dus heel leuk als je niet alleen wilt reizen maar juist de ervaring wilt delen met andere Nederlandse reizigers. Groepsreizen zijn er in alle soorten en maten. Elke reis heeft weer een ander programma, andere accommodaties, andere leeftijdsgroepen en andere activiteiten. Lees je dus goed in over de organisatie waar je een groepsreis bij wilt boeken en wat ze bieden.

De groepsreizen van Simi Reizen zijn speciaal voor jongeren van 18 t/m 32 jaar. Dit is leuk want zo reis je alleen met leeftijdsgenoten. Ook kunnen we zo de reizen samenstellen met activiteiten die deze leeftijdsgroep leuk vinden. Daardoor hebben onze reizen ook vaak veel actieve activiteiten in het programma en is er ook veel afwisseling. Simi Reizen biedt rondreizen aan over de hele wereld en dus ook groepsreizen Marokko.

Wat houden Groepsreizen Marokko in?

Als je kiest voor een van de groepsreizen Marokko dan kies je voor een actieve reis. Je bent een type wat van avontuur, cultuur en mooie natuur houdt. Je hebt interesse voor de Arabische cultuur, wil graag een keer de woestijn ervaren, bent geïnteresseerd in het leven van de locals en houdt van mooie landschappen. Ook vind je het niet erg om voor het zien van mooie plekken wat uren in de auto te moeten besteden. Wanneer je kiest voor een van de groepsreizen Marokko geniet dan van de vele kleuren om je heen en de warmte en gastvrijheid van de locals. Geniet ook vooral van het lekkere eten en de zoete Marokkaanse thee.

De groepsreizen Marokko van Simi Reizen

Wanneer je ervoor kiest om een van de groepsreizen Marokko bij Simi Reizen te boeken dan ga je een 11 daagse reis maken langs alle hoogtepunten van het land. Simi Reizen biedt twee verschillende reizen naar Marokko aan. Sommige activiteiten in het programma overlappen en sommige verschillen. De ene reis is voor het laagseizoen van september t/m mei en de andere reis is voor het hoogseizoen van juni t/m augustus. We vertellen je alvast wat meer over wat je bij beide reizen allemaal gaat beleven.

 Programma voor beide reizen

Beide reizen beginnen in de bruisende stad Marrakech. Daar ga je een stadstour maken en kom je langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad zoals natuurlijk het Djemaa el-Fna plein, de smalle steegjes van de Medina, de Koutoubia-moskee en het Bahia Paleis. Je gaat ook bij beide reizen naar Ouarzazate. Dit is een snelgroeiende stad en wordt ook wel het “Hollywood van Marokko” genoemd. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld dat je tijdens het laagseizoen hier op een ander moment gaat overnachten dan tijdens het hoogseizoen. Ook ga je bij beide reizen natuurlijk een bezoek brengen aan de Sahara. Daar ga je afhankelijk van welke reis je kiest verschillende activiteiten ondernemen. Je gaat slapen in een bedoeïenenkamp, wat al een ervaring op zich is. Natuurlijk ga je ook een kamelenrit maken door de woestijn.

Programma voor reizen in het laagseizoen

Ga je mee met een van de groepsreizen Marokko in het laagseizoen, dan zal je een extra dag in de woestijn verblijven. Dit is overdag in het hoogseizoen vaak veel te warm. Tijdens deze dag ga je dan nog een aantal activiteiten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een jeeptour en sandboarden. Ontzettend leuk! Ook ga je tijdens deze reis een bezoek brengen aan de Daddes vallei. Daar ga je een mooie wandeling maken en krijg je een kookworkshop waarbij je kennismaakt met de authentieke smaken van de regio. Verder ga je naar de groene Draa-vallei. Deze vallei staat bekend om de ‘miljoen palmbomen’ en ligt aan de rivier de Draa. 

Programma voor reizen in het hoogseizoen

Wanneer je meereist met een van de groepsreizen Marokko in het hoogseizoen dan zal je ook het atlasgebergte gaan ontdekken. Hier is het in de zomer lekker koel. Je gaat naar het plaatsje Imlil waar je een mooie wandeling gaat maken en gaat leren hoe je tajine maakt van een lokaal gezin. Daarnaast ga je ook nog naar de kuststad Essaouira. Essaouira heeft een kust met mooie stranden, een doolhof achtige Medina en een artistieke sfeer. Je gaat hier een stadstour maken met een lokale gids en komt langs alle hoogtepunten van de stad. Ook kun je hier nog optionele activiteiten doen zoals kitesurfen en paardrijden.

Andere groepsreizen naar Arabische bestemmingen

Wellicht vind je de Arabische cultuur interessant en wil je daarom graag een groepsreis maken naar een bestemming met deze cultuur. Dan zijn er naast Marokko natuurlijk nog andere mogelijkheden. Simi Reizen biedt ook groepsreizen aan naar Jordanië en Egypte. 

Wanneer je kiest voor een groepsreis Egypte dan ga je vooral heel veel oude beschavingen bekijken van de oude Egyptenaren. Als je de geschiedenis van Egypte interessant vindt, dan is deze reis heel leuk voor jou. De reis naar Jordanië is ook heel bijzonder. Je hebt daar ook woestijn en gaat ook daar in een tentenkamp overnachten en een kamelenrit maken. Verder ga je drijven in de Dode Zee en bezoek je natuurlijk wereldwonder Petra. 

Kortom, genoeg mooie reizen waar je uit kunt kiezen!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *