Praktische tips voor je eerste campervakantie

CategoriesBedrijven

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en veel mensen nemen het er even van om naar een druk jaar tot rust te komen. Het type vakantie dat steeds meer aan populariteit wint zijn campervakanties. Maar bij campervakantie is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Maar hoe doe je dat dan, die voorbereiding? Dat ontdek je in dit artikel.

Beveilig je camper

Ja, dit is waarschijnlijk niet waar je als eerste aandacht als je op campervakantie gaat. Maar helaas zijn campers enorm populair bij dieven en komt diefstal of inbraak met roof van waardevolle spullen vaak voor.

Het is dan ook niet voor niets dat van er vanuit verzekeraars steeds vaker als eis wordt gesteld dat de camper goed beveiligd is. Dat kun je doen door onder andere Bearlock sloten voor campers in te laten bouwen. Er zijn verschillende soorten Bearlock sloten voor campers:

  • Versnellingsbakslot, hiermee vergrendel je de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de cabine niet meer mogelijk is.
  • Motorkapslot, als het standaardslot van de motorkap is opengebroken voorkomt het tweede motorkapslot het verder openen van de motorkap. 
  • OBD beveiliging, dit slot voorkomt dat dieven toegang kunnen krijgen tot de OBD stekker van je camper. Via de OBD stekker kunnen dieven namelijk de software van je camper hacken en nieuwe sleutels inleren. Daarna gaan ze er zo met je camper vandoor.

De investering in Bearlock sloten voor je camper is een must wat ons betreft, bespaar er dus niet op. Kies voor een specialist in mechanische voertuigbeveiliging, zoals Busbeveiligers uit Waddinxveen die de sloten voor je inbouwt. Dan weet je zeker dat de sloten op de juiste wijze worden ingebouwd.

Check de regels in het buitenland

Zodra je de grens van Nederland overgaat heb je te maken met regelgeving van het buitenland. In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Zwitserland, heb je een vignet nodig om over de weg te mogen rijden.

En in sommige gebieden in Oostenrijk is het bijvoorbeeld verplicht om winterbanden onder je voertuig te hebben. Ook op het gebied van persoonlijke veiligheid gelden er per land verschillende regels. In diverse landen is het bijvoorbeeld verplicht om een verbanddoos en een alcoholtest in je auto te hebben.

Check dus altijd even de regels in het buitenland, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan die hoge boetes kunnen opleveren.

Maak een lijstje voor spullen die je moet meenemen

Je camper is als het ware een vakantiehuisje op wielen. Daarom moet je stilstaan bij alle spullen die je mee moet nemen. Denk niet alleen aan servies, maar ook aan zaken zoals beddengoed, toiletpapier, handzeep, schoonmaakmiddelen, zaklampen, enzovoorts.

Je hoeft het natuurlijk niet te overdrijven, maar de essentiële dingen die je dagelijks nodig hebt moeten zeker aanwezig zijn in je camper.

Check of je camper onderhoud nodig heeft

Zeker als je op een verre campingreis gaat is het belangrijk om te controleren of je camper onderhoud nodig heeft. Het is dus geen overbodige luxe om even bij de garage de belangrijkste checks uit te laten voeren. Automobilisten die met een personenauto op vakantie gaan doen dit immers ook vaak, dus waarom zou je dat met een camper niet doen?

Stuur je aanvulling naar ons op

Heb je een goede aanvulling op de punten die we in dit artikel hebben besproken? Stuur hem naar ons door, dan zetten we hem erbij?.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *